Sunday, January 29, 2012

penyeri kehidupan

ohhh mak ngaiii ni apahal dua ekor nyamuk main kejar kejar depan aku ni hah ?? sekarang musim mengawan ke hape ?? hahahha...eyh kau tengah tengok AJL ke ?? aku tengok kejap jee , terus lari naik atas...bosan pulak -.-


kau tengok kiki buat muka merajuk dia....kunun comel gilaa lah tuu ?? ni kes petang tadi , aku nampak dia duduk tepi mama sambil buat muka merayu nak makan kerepek yang mama makan...ohhh kiki if you want, just say "mama kiki nak kerepek jugak " hahahah ohh mmm jay tekeluar eardrum aku kang hahhaa...

kiki sekarang dah menadanada sangat , dah tak reti jalan balik rumah...yang dia tau , bila lapar balik rumah buat muka kesian...malam semalam dia tak balik , so aku dengan kejam nya dukung baby tua ni humban dalam sangkar...yeahhh mimpi lah kau kiki nak pegi jenjalan pesta sana sini...

kau tau bila aku dah kurung dia dalam sangkar tuu , aku letak lah makana...ewahh kemain sombong kiki ni tak nak makan..terus duduk kat situu , buat muka merajuk...aku panggil "kiki kiki , merajuk kee nyah " .... dia pun main jeling jeling dengan aku...wah wah cukur bulu kau nak ??


ok kau jangan heran budak manyak makan belakang tuu...tuu kau tengok budak oren yang gehedik ssesangat...mengintil gintil meeaawww nak keluar...muka macam ayu gila kan , kau tau dia ni jantan...dulu nama bumble bee ok kita tukar lah...so sekarang nama dia KJ short for kiki juniour...hahaha kan kan kalau kiki mati kau boleh jadi kiki2 hahaha...

angah cerita KJ masuk dalam bakul rambutan wan , mula mula buat muka comey meeaawww meaawww lepas tu angah angkat lah dia....angah angkat jee dia terus ceeeeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttttttttttttt pancut -.- hahaha eeeeeukssss suka hati kau kan kencing berdiri , babap nak ??


minah nii satu hal , aku tak tau apahal kalau dalam sangkar asyik meroyan nak keluar....suka sangat tolak tolak palang sangkar nii...bekecai otak kau aku tak tangung yeh...muka dia awwww ayu jee yeh...aku suka warna dia sangat unik grrr


hah ni lagi sekor , hidup kau makan makan makan...aku letak makanan semua buat bodoh , dia jee pelahap sengsorang...hachiko memang pandai , tadi aku kasi udang dalam mangkuk...semua bekumpul kat mangkuk , tapi hachiko ngaapp undang sekor berambus makan jejauh...yeahh good boy meh peluk sikit hahaha

tengah hari tadi mama masak sayur gulai pucuk ubi..dah makan tu mama kemas lah meja kan...kat sinki ada gulai sayur tuu dalam mangkuk tungal separuh lah jugak...aku tengah basuh pingan tengok tengok dia tengah pelahap gulai..ohhh ok aku biar dulu...habis jee aku basuh pingan tengok mangkuk tu dah kosong licin...uhaaaiii dasyat kau hachiko oiii...kau bagi dia kerepek pedas pun dia makan...


mak aii garang muka kau nyah...the only black in my cat...muka macam serigala takut girgirl tau -.- kucing paling pendiam , suka buat hal sendiri...lupa nama dia , sakura ke safari?? eyh safari ?? hahaha mampus aku kena tengking dengan paan ejek kucing dia...yeah good girl sayang , duduk lah dekat dengan tempat taik kau , sok bulu tuu bekepuk kuman kuman lepas tu esok gesel gesel kat aku kan...haah totally awesome bebeh !


kau tengah sembahyang ke dik ?? 

baguihh kj , solat itu tiang agama kan :))

Saturday, January 28, 2012

ending of january

ohhh no hari ni dah 29 esok 30 lepas tu 31 and then we can say hello february :)) hokay malam ni AJL , kau boleh duduk makan kerepek depan tv sampai pukul 12 uhaaaiiii...


yeahh taaarraaaaa homework aku dah siap malam tadi...kau dah ke ?? uhaii nah gambar ni khas untuk cikgu sejarah aku...cikgu nak lelawa kan kan..ohh mintak maap saya tak kretip , so niii ala kadar jee...satu lagi , saya badan besar tapi tulisan kecik so saya harap power speck cikgu tak bertambah lah yeee hikhik ^_^

aku rasa homework aku belambak , tapi asal aku check malam tadi sikit jee..ohh ok cool kalau tak siap besok pagi dalam perhimpunan boleh buat kan hahah mampus kena panggil aku naik pentas nanti...

eyh awal betul aku bangun pagi ni , eyh ni mesti dah semangat nak bangun awal pegi sekolah esok...kau tau kenapa aku bangun awal ?? sebab nak ikut mama pegi breakfast dengan pegi pasar tani...perghhh tadi aku makan roti telur cicah kuah kari perghhhhhhhhhhhhhhh menari nari kuah kari dalam mulut aku hahha ok aku memang hover....

tadi balik jee dah kena suruh basuh kereta , ok mama anything for my lovely...hah dua bijik sekali aku kena vacuum lap itu ni...ni kalau akmal nampak aku tungak tongeng basuh kereta malu i tau -.-

ok dah cukup , nak cerita panjang lagi ni tapii alahaiii ngantuk pulak -.-

Friday, January 27, 2012

nur kasih

whoaaaa kau dah tengok ke journey 2 ?? awesome bebeh !! pembukaan movie untuk 2012 yang very the kebabom...tak tau nak describe betapa AWESOME nyaaa cerita ni hahaha...hover kan aku ?? aku tadi dalam wayang mengunyah paparoti hahaha nasib lah amoi sebelah aku kau telan air liur jee lah bau paparoti aku yang semerbak nii....gilaaa tough badan the rock...tergoda akak tau -.- hahaha ngaadaaa paaaaanggg !! kalau malaysia boleh buat cerita macam ni aku lah orang pertama yang datang beli ticket...hover kan aku ??


taraaaaa ni hah akak nak tunjuk tudung nur kasih yang beli hari tuu 
aku rasa aku patut pakai tudung nur kasih sebab aku selalu sarung syria yang akan membuat muka aku lagi nampak macam besen

memang harga dia agak fuhhhh berat tangan nak bayorrr , eyh aku kan kedekut .... nak beli roti lapan puloh sen pun aku fikir dua tiga kali nak beli ke tak -.-


hahaha confirm bebulus mata kau tengok posing gehedik aku 

alahh bukan selalu , cuti sekolah jee aku sempat bergambor cenggini 

time sikolah mana lah sempat akak nak posing posing nii -.-

im really proud of myself , seriously 

kau nak tau sebab apa ??

sebab , aku dah ada level confidence untuk senyum sambil tayang gigi

kau tak percaya ??

pegi search nama aku kat pesbuk , kau tengok lah gambar aku tahun yang lepas lepas...semua stok senyum nak ketap bibir buat muncung muncung...ohhhh pleaseeee kenapa aku macam tu dulu ???!!!! 

someone told me yesterday : eyh kau dah nampak lebih GEMUK lahhh sekarang

sentap hokay -.- 

along !!! jom joging esok !! dah seminggu tak jejak lake garden...

Thursday, January 26, 2012

MOTIVASI

hokay aku tak berapa nak bermaya pagi ni sebab belum breakfast -.-  nak nangis niii , nape mama tak beli kan nasi lemak acik sedap tuu .... sian aku kebulur di pagi hari , celik mata jee basuh baju siram rumput , lipat kain...hokay i nak nasi ayam 2 bungkus boleh ?? hahaha gilooo cekik darah perempan nieh

kau pernah pegi motivasi ?? ohh pleaseeee jangan cakap tak pernah...sekolah pondok pun buat motivasi...jangan kata kau sekolah kat bandar , sekolah kau tak pernah buat motivasi...aku kalau setakat motivasi kat sekolah aku selalu lah TERPAKSA join , tapi kalau luar punya aku dah tak join .... dulu masa nak upsr whoaaa kemain motivasi itu lah ini lahhh...masa tuu zaman tomey tomey , ikut je mama suruh...sekarang i dah besor so kita membantah sikit "motivasi tuu mahal lah maa , sama jee input dia...so tak yah pegi lah yeh maa ??"

tahun lepas kan aku pmr , seriously aku tak masuk mana2 motivasi luar...walaupun mama ada jugak pujuk "masuk lah alang , masuk lah lang" ... "sorry maa nanti ani tido dalam tuuu aaaacano tuhh "

aku memang ada sebab aku sendiri kenapa aku tak suka pegi motivasi...masa aku darjah 4 mama dah hantar aku masuk motivasi alihan pelajar..kau pernah join ?? best tak ?? cuba kau tanya aku...best tak ?? ohhhhh hmmmm boleh lah , ceramah babak leleh sikit insap sikit...hahaha giloo kijam ayat kau nyahh

bagi aku lah input dalam setiap motivasi yang aku pernah pergi mesti pasal "kecerlangan hidup " "dekat kan diri dengan tuhan " "hormati ibubapa" "praktik kan cara belajar yang betul "  ni semua basic...10 motivasi aku masuk 10 kali lah aku dengar pasal ni...aku tau benda ni semua penting sebab kita sebagai manusia memang mudah alpa...same goes to me...aku tau aku memang cepat lalai , tapi aku ada cara aku sendiri nak fokus pada sesuatu...hari tuu mama masuk kan paan motivasi alihan pelajar tuu , mama nak masuk kan aku tapi tarikh tuu clash dengan hari aku amik result dengan aku tiba tiba demam campak so tak jadilah aku masuk "fuhhh lega i tau tak payah masuk hahaha" aku tak suka motivator dia sebab dia kawin dua ! ahaha tau lah kau kayooo nak bini sampai dua...yeah aku tau jugak dalam islam digalakkan berpoligami...eyh hello kau tanye isteri yang sudah dimadukan , kau tanya perasaan dia...kau rasa dia happy gila ke laki dia carik bini lain ?? kot yerr pun dia kata "dah jodoh dia , i sanggup bermadu" awwww it is fake meyh !! cuba kalau mak apak kau amik anak angkat padahal dah ada kau anak kandung lagi...tapi kehendak manusia kita tak boleh halang kan....hak dia lah nak bini 10 ke hahaha....tapi aku tetap tak suka masuk motivasi dia !!!

aku rasa macam tak berkembang otak kalau duduk dalam hall dengan air cond tejukkk gilaa duk dengar ceramah itu ini...whoaaaa cannot go nii cannot cannot...kem motivasi terbaik pernah aku pegi kem asuh tuu...hah ni baru gempak...duduk dalam ceruk hutan , belajar hafazan and the best thing is kau akan kenal dengan macam macam jenis manusia...nanti hujung tahun ni aku nak suruh mama masuk kan aku kem motivasi yang cenggini , stok bekampung dalam hutan whoaaa girgirl suka !


kau nampak minah baju cokolet tuh ??
hah tuu lah anak pak ajihh si ani tuhh hahaha

masa ni pemilih kapten perempuan lah 
kena perkenalkan diri 
aku dengan muka besen nyaa buat statement panas
"jadiiii jangan lupaaa UNDI LAH SAYA " 
whoaaa entah apahal tiba tiba terkeluar pulak ayat tu dari mulut akak nii 
sumpah,  sampai hari ni aku malu -.-


ni hari kedua , dah ready nak masuk hutan 
awwww penat -.- 

nyampah pulak aku nenok muka aku 
masa tuu kan kat ceruk hutan , fedulik hape aku dress up aku selekeh ke hapeee 


grrrrr feewitttt awek gelak macam langsuir heeeeeeeeeheeeeeeeeeee
air satu botol kau share 8 orang amik wuduk ... boleh ?? kau ada ??


aku karaoke nyanyi lagu "ombak rindu "

tuhan tolong lembutkan hati dia...
untuk terima ku seadanyaaa
kernaaaaa....

hokay lepas tuu tiba tiba hariz datang marah marah lempang izzah awww sampai hati kau aaron aziz !!

hahaha kau percaya ?? yang adooo aku niii 
niii tahun 2010 jangan nak berangan ombak rindu dah famous time tuu 


ni malam terakhir ...

kau nampak tak aku yang manoo nieee ??


last day -.-

kau tak rasa macam gambar aku ni serupa dengan gambar siti nurhalizaaa lepas amik anugerah ABPBH huwahahhaa booooo !


PETI ADUAN

aku buat aduan kat sini jee boleh ?? hahaha kau doa doa jeee lah ada orang simpati dengan aduan kau nyahhh....eyh ada bangla lalu lah depan rumah "petii aiss lama lamaaa wett wett . misin basuh lama weettt wettt . tilam lama weettt " hahaha mengong buat iklan pulak kau kan

ni aku nak hangin pasal toilet kat malaysia...bukan semua tapi sesetengah lah...toilet pertama aku nak hangin ni toilet sekolah aku yang tercinta...fokus pada toilet block F yang dah dua tahun aku betapa...ni aku cakap pasal toilet perempuan lah , toilet lelaki lagi dasyat kot hahaha...kau tau , toilet block tuu dah sampai tahap mengelikan aku tengok...tahun lepas hokay lagi ,kira berfungsi lah semua jamban...hari tuu hujan aku ni gilooo mentedarahh air kosong habis satu botol hamikkk kau nak terkucir pulak..masuk jee toilet tuu tolak pintu satu satu perrghhhhh ni jamban ke loji najis ni ?? aku tak tau ni lelaki ke perempuan yang buat...habis 5 jamban dalam tuu dah tesumbat...kau nak aku tekucir kat sinki ke weyh ?? eeee please lah , kat rumah pun kau sumbat kan jamban sendiri yeh ?? mak apak kau tak ajar yeh nak flash jamban canoo ??

ni baru kes jamban...kau tak tengok dinding lagi...dalam exam tak nak pulak kau buat karangan pepanjang kan ?? kat tandas jugak terhasil nya karangan tak bermanfaat kau....dengan gaduh nya , dengan kutuk itu ini....dengan carut marut nyee lagi...seriously , aku akan rasa sedih bila tengok seorang perempuan yang dianugerahkan oleh tuhan dengan rupa parasa yang sangat sangat menawan tapiii dia tiba tiba "eyhhh kau ni kan $#!&#$" muka cun melecun tapi mencarut nombor satu...setakat bodoh bangang ok aku boleh terima...eyh kang aku pulak kena lempang reramai hahaha hokay sorry kalau terasa kihkih...

hari balik dari jalan tar singgah shell sungai besi...hah kan siap nama aku bagi tau SHELL sungai besi !! aku tak berapa nak berkenan dengan tempat wuduk dia...kau tau tempat wuduk kat luar lepas tuu sekalian alam boleh tengok kau berwuduk...kalau 10 orang isi minyak 10 orang lah nampak kau berwuduk...ada ke orang wuduk berdiri ?? kau wuduk mesti mencangkung kan kan ?? dah mencangkung tuu kalau pakai baju paras pungung jee macam aku kau ingat mamat bangla tukang isi minyak tuu tak leleh air liur dia ?? aku rasa kayaa tokey shell ni , tapi sajoo kedekot tak nak renovate kan...siap kau , aku jumpa tokey shell ni aku goreng kau !!

tuu baru kes surau , kau pernah usya usya jamban die ?? perghhhhh luar kemain glamour lah jugak...bila masuk dalam "masyaallah jamban kampung aku lagi senonoh -.- "  stok jamban macam tak pernah basuh...dah tuu kau tau siap tulis kat dinding "sabun dan tisu sila ambil di kaunter" weyhhh kau ingat kalau kau tengah terkucir meraba carik tisu boleh ke hold on kejap keluar amik tisu kat kaunter?? bangang betul lah...hahah kan kan free free kena bangang...berapa sangat lah sabun dengan tisu tuu .... tak bangkrup pun shell kau setakat beli tisu dengan sabun tu...

bagi aku kan , tak kira tandas mana sekalipun kita pergi kalau setiap orang ada kesedaran sivik pasal harta awam ni memang confirm clean and clear jee tandas kat malaysia...aku hormat aku hargai orang orang yang sanggup jadi cleaner kat tandas tandas kat malaysia nii...kau penah baca paper ?? dapur kat malaysia nii sama tahap kotor dia dengan tandas ... ohhh mmm jayyyyy sama tahap dengan tandas tuu...haah memey pun , tuu hah mapley salma vavi depan umah aku ni hah , kau tak tengok dapur dia..silap hari bulan bekampung lah tikus kat sana...

satu lagi pasal sampah...besepah tong sampah , kenapa tak reti nak bunag dalam tong sampah ?? mata aku ni sakit kalau orang makan makan lepas tuu campak jee sampah suka hati mak nenek dia....lagi lagi bangsa yang makan dalam kereta bukak tingkap haahhhh campak jee sampah serapah kau kan..lepas tuu yang kena kereta belakang jugak kan...hah bagus lah tuu perangai kauuu mangkuk !

aku ada rapat dengan sorang makcik tukang sapu kat sekolah tuu...kesian aku tengok dia..dah tua pun..hari tubalqis cerita , makcik tuu adik beradik dia pinggir kan dia lah itu ini...aduhaiii ni nak nangis nii -.- hari hari makcik tu sapu sekolah...kau suka hati buang sana sini...cuba lah letak tempat kau kat tempat dia ... bayang kan kau kerja jadi cleaner...kau sanggup ?? aku lagi lah tak sanggup....aku ni dah lah hangin lebih , sekali aku sepak sorang2 yang buang sampah merata nii kang...

whoaaa sekarang kemain lagi kan , semua rumah standard jee tong sampah kau kan...body warna kelabu tutup warna hijau...yelaaaa tong sampah free kan hahaha....sape yang tak dapat pandai pandai lah hamik sendiri...kalau umah kau dah kayoo sangat tong sampah emas pun hamik jugak tak payah nak kerek sangat hokay...

sekian time aci

 dah habis dah melepas geram aku 

kau tak puas hati ??

sabar dik sabar dikk 

bawak berbincang ngan akak hokay hehehe

baaaiiiiiiiiiiii

Wednesday, January 25, 2012

goreng pisang panas awwww

opss sorry tatabahasa salah , pisang goreng yee anak anak sekalian...tadi sajooo tengok video matlutfi mana lah tau ada video baru kan...sekali eyhhh yeaaaa ada lah video baru....


hahaha mula mula kelakar lah..last last serious...awww matlutfi ada tahi lalat kat idung...abang abang i pun ada lah hehehe awww paaaaanggg ngada betul -.-

btw good job matlutfi....lama jugak aku duk tunggu bila lahhh matlutfi ni nak update video baru...kau ingat buat video macam membebel dalam blog ?? whoaaa cuba suruh aku buat memey hancusss....

Tuesday, January 24, 2012

i memang kampung -.-

huh penat meyh , kaki ni perghhh rasa nak gigit biar hilang lenguh2..."guna lah osim , pengurut kaki nombor satu di jipun" hahaha suka hati buat iklan swasta...semalam  ronda ronda jalan TAR...ohh makk kauu , aku ni memey dah lama tak jejak kat sana...zaman zaman nak  raya dulu rajin lah , tapi raya tahun lepas tak shopping pun kat sana...tudung raya tahun lepas semua stok beli kat bazar senawang yang macam sardin adabi tuu...

hari tu saje cakap kat mama "maa jom pegi jalan tar, borong tudung...mesti murah tudung nur kasih kat sana" .... "haah ok tuu , selasa ayah main golf...boleh lah jenjalan" ok give me five !! cenggini lah my mama , baru sayang mama...hahaha

kau tau , kalau pegi shopping bawak paan memeng sakit hati...selagi dia tak dapat apa dia nak and he will " hishh cepat lah , kat rumah tu dah banyak tudung...banyak mana lagi nak beli".... "cepat lah , cepat lah amik jee lah tuu ni dah cantik dah tuu" hokay paan listen here , kau kena paham..kau ada 3 kakanda....kau memey kena paham , we love shopping ! hahaha

dalam pukul 11 dah sampai , ok good tak sesak tapi panas....whoaaa ok ada lori besar jual ice blended , cepat cepat lari lari pegi kat lori tuu order "bang , ice blended cokolet satu yeh " hehehe ahhhh segar sungguh tekak ku disaat itu...

kau tau mama kan beli kasut...as usual untuk dinner dia lah...puas aku pujuk "maa pilih ni maa, merah santik..kita kan maaa kena tukar sikit jangan asyik black black"

niat di hati sebenarnya nak beli tudung jee...serious tudung jee....sekali kau tau , masuk sogo wooo jumpa jeans radioactive discount kaw kaw punya , dari 140 something jadi 70  something...orang banyak duit jee buat bodoh kalau nampak sale sale cinabeng nieh...cuba kasi kat aku....ohhh i sapu habis hokayy...dah try seluar , eyhh along sajee je kan , tunjuk pulak blouse...whoaaa kuning meyh....aku ni kan baju semua warna sepesen jee , hitam kelabu purple cokolet...beli duapuloh kali baju pun pilih warna sama jugak..so kita tukar pulak , pilih kuning...tapi kuning dia ada mix biru sikit...nanti lah bila dah pakai akak tunjuk yee nak hehehe

ok lah hati pun sudah riang ria sebab dah dapat apa yang nak kan...perghhh jalan kemain menyenggih jee haku...keluar sogo jalan lah sebab mama nak pegi SFF eyh yekew?? kedai yang eric leong selalu borong barang tu hape nama dia ?? aku lupa lahh...lepas tu jalan lagi ohhh mmm jayy jumpa baju kurung dah siap...ok hamik hamik satu 30 hinggit...hokay balun balu murah murah beli beli ! baju kurung raya cina , boleh ?? hahahaha...


isi tangki minyak dulu biar segar kaki bejalan :))

aku memang tak reti makan leklok...nasi tuu kena gaul semua biar sebati dengan kuah yee anak anak tips makan yang cemerlang

kau tau , kita orang manapak jalan sejauh alam sebab nak carik kedai nur kasih...perghhhh rupeenyaa kedai dia kecik jee pun...nasib mama yang nampak "hahh , tu kedai nurkasih" ...... "mana maa ?? tak nampak pun " memang sah aku ni ada masalah mata , kedai depan mata pun "mana maa mana maa ??" masuk jee whoaaa nurkasih !! remi ishak remi ishak !!! eyh ada tiz zakiah !! hahahaha kau percaya ?? aku beli warna kelabu dengan biru...cokolet tak de -.- tak pe tak pe kat pasar tani seremban mesti ada...hidup pasar tani !!!


wooo kemain patung putih tuu...sajee belagak dengan aku...tau lah pingang kau kecik kan...gedik posing lebey lah kau !! destinasi terakhir pegi topgirl...kau tau kedai ni mama aku dah pegi sejak zaman mama aku kat maktab dulu..wow ! lama gila meyh, well done cenggini lah bisnes maju....

sampai sini aku dah penat...kaki dah sakit...kasut merah yang beli kat jj hari tu pun dah macam nak nazak jee aku tengok...tak lama lagi mesti tercabut, confirm punye...tapi kannnnn kita kaaannnn sempat rembat satu jeans skirt....awww akak nak feeling feeling pwences tuu yang godikkk rembat skirt....mesti macam mak dugung kalau aku pakai awwww dugung alahaiiii ^_^


opss soryyy nampak pulak kaki orang hehehe...aku dengan muka tak malu duduk besila kat depan fitting room...penat sesangat -.- rasa nak telentang kat lantai tuu...dah lah tejuk tejuk hehehe...


muka besen betul budak nii...ni anak sape ni ??

 memang kekampungan betul perempuan ni -.-

Monday, January 23, 2012

kalau lah kan .....


dollll apa ni , comel gila budak ni !!! aaaaaaaa nak culik bawak balik malaysia jadi adik aku boleh ?? grrrr tomeyyy nyaa...nanti datang malaysia nyanyi ngan aunty yeh .... eyh aunty ?? eeukss to old meyh , nanti nyanyi ngan akak hokay ....

Sunday, January 22, 2012

hindustan love story

oppsss kelas kau tunku durah hahaha....ni kes pasal merentas desa hari jumaat hari tuu lah....aku ni dah bersemangat nak lari...siap pakai sunblock(al-maklum lah i kulit suam suam suku) bawak air gatorade sebotol....mineral water sebotol...everything complete dari atas sampai bawah...over kan aku ??

tunggu akmal siap kemain lamoo kau tau...sempat lah jugak aku warm up kejap...sampai sekolah whoaaaa macam dah nak gelap jee nii...mesti jap lagi hujan...pegi dewan terbuka amik nombor lepas borak borak kat situ...aku pilih nombor P1 200 hahaha semperna 20 januari...over kan aku ??

semua dah nak gerak pegi padang sekali kau tau "hujaannnn yang turun bagaikan mutiaraaaa" terus lari masuk bpa....kap lam yaa ngaa form 1 kemain memekak kat bpa tuu , aku lempang kau sorang sorang kang...dah lah hujan kau nak buat meeting bodoh bodoh pulak kan...lepuk nak ??

aku dah bising bising macam mak nenek "alaaa nak lari nak lari , cepat lah berhenti hujan" lepas tu cikgu suruh naik kelas...so aku pun menapak lah naik tingkat 3 tuu , letih akak u alls...sampai atas main air hujan kan...korang memang dah lama tak jumpa air hujan ke ?? main simbah simbah kat orang ni haahhh ?? akak lepuk korang kang...


tengah syiokk syiokk main simbah simbah air hujan baru perasan "weyh mal nombor kau sama ngan aku lah oh mmmm jayyy nyahhhh !" well kita kan jiran....nanti boleh main jerit jerit "yuhuuuu masak apa tuu , hulur hulur lah sini sikit weyyy" hahaha kelasss kau akmal....19 januari birthday budak betuah ni...ohh sian kau kan , tak celebrate yeh...tak gapoo deyh , nanti kita beli kek pisang kat kedai cino megaway depan tu taruk lilin 16 batang hahaha...

hujan pun berhenti , semua dah gerak pegi padang...padang pun dah lecak lecak , aku tengok jee ulat ulat dengan senang hati berenang renang dalam lecak lecak tuu....wah wahhh aman nyee hidup kau wahai ulat ulat...belum start lari lagi stokin aku dah basah hahaha...ni kalau aku tanggal kasut , bukak stokin perah sikit stokin tuu mesti boleh buat teh tarik kurang manis hahahah eeeuukkssss....dengan hati yang redha tak redha aku pun lari lah jugak dalam hujan hujan ituhh...

sampai kat depan kem askar sikamat tuhh , dah mula hujan lebat...ok cool baju tak kuyup lagi...aku lari sorang...balqis dayah semua dah pecut mana entah...lari sambil dengar radio era"ogehhh ogehhh ogehhhh yehh" sampai kat kampung ujung pasir aku dah pancit....perghhhh sah dah pancit habis nii...kaki ni dah terenjut enjut...dalam hati meronta ronta "cepat lah sampai !!1 mana padang sekolah nii !! asal tak ada orang jual air weyhh !!! aku haus aku haus !! jangan sampai aku dongak padang langit nganga mulut tadah air hujan..hahaha" 

lari lari macam hindustan dalam hujan , suddenly aku saw bandi...ohh mmm jayyy bandi bandi !! kemari kau budak !! tunggu aku lari !! kejar bandi punya pasal , nasib kaki akak tak teceleot tau...malu i tau , lagi sikit nak jatuh...kalau aku jatuh mesti macam buah nangka busuk awwww nangka busuk pun jadi lah hahha...sampai pintu pagar padang ingat dah habis , sekali cikgu jerit "cepat cepat , pusing satu padang !" arrghhhh ! dalam hati dah memberontak "ni sapa yang plan track baru ni hah ! orang penat lagi nak suruh laru ! penattt lahhhh !" dengan hati yang gagah , aku lari lari dan lari hahaha...sekali kau tau dapat nombor 74 jee...74 ?? baru nak feeling feeling atlet nak dapat nombir 20...menci menci lah cenggini...

settle tanda markah , kita orang lari pegi surau tanggal kasut stokin...perghhh geli i hokayy bukak stokin ni...balqis lagi style suka hati dia mandi kat tempat wuduk tuu...ok well done my friend , bagus bagus mandi lah lagi yee" baru aku teringat yang aku ada bawak baju lebih , whoaaaa bagus nyee aku...baju lebih tuu untuk persediaan takut kena tepek tepung kang hahha...so aku sorang jee lah yang tukar baju...tengah sejuk sejuk pelahap mee sup panas perghhhh makan tak pandang orang tekun jee...

i really love this moment...walaupun balik tuu kaki dah lenguh leguh demi rumah dato onn...hahaha aku malu sebenarnya nak jerit tagline dato onn..."DO BEDESUPPP" halolohhh macam tak glamour lah pulak kahkah...


awww girlpren i hahaha...girlpren i lagi sorang yang tembam tak datang pulok tak sihat katanya...ngakk papo deyh , nanti kita buat merentas desa sendiri kan kan..dari rumah aku pegi lavender high kan kan lepas tuu boleh singgah rumah jalan 7 awww "begitulah awan nano nano nano nanoooooo" hahaha paaaanggggg ngada !!


ok cikgu dari bawah dah jerit jerit time ni "sapee yang kat atas tuu cepat turun bawah !!" ohhh kita cool , chill lah cikgu...baru nak fotogedik jap...suka tau kacau line orang.... sentap akak hokay -.-

dah lah kan ?? gambar ni pun aku bluetooth jee...tak kuasa aku nak lari bawak handpone...larian murid 1malaysia ada tak tahun ni ?? akak nak lari lagi lah hahah buang tebiat -.-

Friday, January 20, 2012

TIDAK SEMUDAH ITU

haluuu haluuu , selamat petang kawan kawan*tunjuk peace....perghhh kemain merentas desa tadi....nyampah haku...ok tutup cerita merentas desa...nanti aku cerita...kena tunggu gambar siap di proses dulu...

nak update entry pendek jee...cukup lah sekadar melepaskan amarah di hati ni cewahhh hahaha...serious mood aku memang tak berapa nak hokay hari ni...something bad just happen...rasa nak arghhhhh terjun dalam kolam ikan kat luar rumah tuu berenang lah sepuas hati....AAAAAAAAAAAA GERAM GIRAM GARAM !!!

aku nak bagitau kau , cara paling mujarab untuk hilang kan marah adalah TIDUR...aku tadi balik merentas desa dengan perasaan penat dengan marah dengan sedih dengan sentap dan yang sewaktu dengan nya....terus naik atas kebabommm buat kuak lentang atas katil....bedengkur sampai pukul 2....aaahhhh nyaman nyaa jiwa setelah 1 jam setengah tido...

aku memang jarang cerit dengan orang masalah aku..kalau ada pun tuu cerita sikit sikit lah...aku lebih suka diam dan diam dan pendam dan lepas tuu aku kurung dalam bilik cakap sorang sorang membebel sorang sorang nangis sorang sorang....agak agak air mata tuu dah kering , fuuhhhh ok saya dah ok :)) senang kan ??

satu lagi kalau kau marah , tak payah nak tunjuk tunjuk kat orang yang kau marah...nak moody ke hape , kau moody sengsorang..fikirkan lah cara yang sesuai untuk kau tenang dengan setenangnya yee..aku mengaku aku memang selalu tiba tiba moody , nak hangin tak tentu pasal..itu memang aku tak dapat kawal...tapi i bukan panas baran hokayyy hehehe...

always be cool , kalau kita selalu rileks everything will be fine...muka tuu licin jooo tak de kodot kodot hehehe...yang paling penting , sentiasa dekatkan diri dengan tuhan insyaallah dunia akhirat kita aman...

sekian sahaja iklan swasta pada petang ini....ni nasihat ke ?? yelahh kot kihkih...

Thursday, January 19, 2012

sesi membebel

huh -.- something wrong dengan aku hari ni...mood tak berapa nak hokayy...adakah akibat datang bulan ?? ohh tidak tidak semestinya tidak ada kena mengena...sumpah moody hari ni ! aaaaaaa tulung tulung tak suka lah cenggini...tekanan perasaan nii...

idea ada nak update tapi malas...tunggu lah aku rajin sikit...esok merentas desa kihkih awwww 20 januari u alls...kau tak tau ke esok hari hape ?? ish ish sian nyee kau...meh akak bagi tau , esok hari jumaat...jangan lupa solat jumaat deyh , nanti tak g mu dapek dosooo...ok sekian sahaja sesi melalut...

hari rabu memang dah buat raptai merentas desa...kelasss kau tunku durah siap ada raptai lagi...track baru boleh tahan best jugak , menapak lah jugak kaki ni nak melangkah...ok be strong girl ! goo gooo mesti dapat nombor 20 sempena 20 januari hahaha eyhhh alamak telebih sudah akuk ni bhaa opssss....

aku akan bawak tshirt spear esok , tudung syiria satu...eeee girgirl atut kena baling ngan tepung...harap harap tak lah yeee...kang dah bepeluh kau simbah tepung kat aku lepas tuu boleh lah jemur aku tengah padang...satu jam kemudian aku jadi lah macam effa awana huwaahaha...opppsss sorry abang effa sebab kutuk you....awww abang effa eeee gila akak hokayy -.-

petang tadi joging...semangat tak aku ??? serious memang dah lama berazam nak naik pentas dapat pingkat pape lah untuk sukan...aku ni kan bangsa yang pemalas nak aktiv koko....badminton pun aku tak masuk , sebab dah set dalam mind "budak kelas account tak boleh ponteng" hahaha...semua dah ready , aku dah beli air gatorade...ni kalau sakit sakit jugak pingang aku besok masa lari memang aku kejar along sampai kurus nanti....


nak masuk gambar aku posing gedik gedik kang kau nyampah pulak kan so masuk kan gambar anak anak aku lah...hehe kelasss nyee aku ni kan siap anak anak...ANAK KUCING yee bukan anak anak...sila paham betul betull deyh...nii nama dia Bumble Bee...hahaha kelasss kau bumble bee nama ala ala transformers gituhh...aku menyampah betul tengok ekor budak ni , ekor kau kalau aku rendam ngan clorox sental lantai jamban mesti jadi clean and clear nii...manja sangat dia ni , suka gesel gesel kat orang....alolohh lohh anak mummy tomeyy tomey awww ngadeee nya aku -.-

nii kucing aku yang dikategorikan sebagai yang "hotsetaf" hahaha sian kan...kucing yang stok nak mati sakit sakit semua dah hantor pasar...serious nak nangis ni :'( dah banyak sangat kucing tak de sape nak jaga so terpaksa buang...to all my cats yang kat pasar tuu "mummy mintak maaf yee , have fun with the chicken and vegetables at the market" awww mummy gituhh feeling feeling mak mak...


hah anak aku lagi sekor ni tak tahu apasal tiba tiba jee murung tak tentu hal...kau asal haciko ?? sentap ke mak kau kena hantar pasar ?? hahaha....ngadoo tau budak ni...aku turun jee tengok dia dah lentok tepi sofa...eeee geram tau peha kau , buat goreng berempah kenyang aku sehari...


sedih sedih *ok lapp air mata....bila aku nampak hachiko macam ni aku cakap "eyhh dah nak mati ke budak ni hahhaa" kejam tak aku ?? kejam tak kejam tak ??


alolohh menada nyaa abang hachiko nii....grrr muka ganas tau , ada parut gaduh gaduh kena cakar...tapiiiiii bila tiba masa lapang carik mak isap susu eeeuksss hello kau dah besar hokay....berat pun boleh tahan berat jugak , kau isap susu mak lagi awwww girgirl tau kau ni....

ok dah tido ! esok nak lari....gambar memang macam cacat sebab pakai phone jee...harap maklum kboi :))

Sunday, January 15, 2012

jom kurus !

haluuuu laling laling i semua...alamak terlebih sudah akuk ni bhaa...satu hari ni aku bejalan jee kojo...homework belambak nieh , isnin aku ada math test...ok cool , fani memey cool....pagi tadi aku bangun mandi terus turun basuh baju kasut lah macam macam...lepas tu sambung kemas dapur , ruang tamu awww baik tak aku hahaha ok lepang aku kuat kut cepat ! fyi bibik aku dah balik  yeaaa...pegi lah kau pegi lah...dia boleh tak nak bangun pagi tadi....ish ish over tau lakonan kau nii....orang dah kasi balik sila lah balik yee..
petang semalam  pegi joging dengan along...semangat tak aku ?? minggu depan 20 januari ada merentas desa...aku target dapat nombor 30 pun jadi lahh...mesti korang tak sabar nak tengok "gajah  comel lari macam itik kejar mak" huwahaha
 


dan itu dia....drebar aku sepanjang 9 bulan tahun ni hehe...say hello to my along :)) welcome home mok....


destinasi untuk membuang lemak semestinya di taman tasik seremban...kenapa tak ramai yang joging kat sini yeh ?? ramai orang dating ada lerrhhh aiyoyo...mungkin ramai yang prefer joging kat kompleks kan kan...aku tak kesah joging memana pun , tapi kalau kat kompleks tak mencabar....kau joging hadap punggung orang jee...tak ada keindahan alam langsung hehehe...


gambar aku wajib ditayangkan hehe...gambor jee lebey lari sikit...ewah ewah ngutuk aku kan....i jalan 2 round tau...kau rasa pingang aku ada kecik sikit tak selepas 45 minit braisewalk 2 round ?? paaangggg berangan je lebeh , baru 45 minit kau ingat boleh kurus...yang adooo...

malam semalam pulak keluar makan kat jusco...see jusco lagi...muak pulak aku...ayah lepak kedai urut kaki tuu apa nama dia ?? alahaii lupa pulak....ogawa ke ?? eyh bukan...osim kot...sampai jusco nak tutup lah kita orang duduk kat sana....


yes ni lah dia shrek malaysia...punya lah banyak kerusi dia pilih yang colour hijau jugak....paan please lah buka lah minda kau tu sikit aduhaii adik ku ini....budak ni pandai terlebih , pegi jenjalan pakai stokin sekolah lepas tu bila nak pegi sekolah amik stokin aku....bijak bijak...pagi pagi dah bias gaduh gaduh manja "eyh nii stokin aku lahh" ..... "apa pulak stokin kau , stokin ni dalam bilik aku , aku pnya lah" ...... "kau tengok ni , stokin aku kecik stokin kau besar...stokin kau lembik ! stokin aku best" ..... "hehehe haah lah , patut lah paan rasa ketat jee ni stokin kau rupanya" ..... "huh -.- gehedik betul"


over tau budak ni posing....lempang kau duapuloh kali nak ??

kau rasa muka aku dengan along sama ngakk bhaa ??


whoaaa amik satu kotak kasi sumbat dalam itu keleta bawak balik lumah maaa....


ouchhhhh paaangggg ok sila lempang aku beramai ramai...
aku kan jarang posing ala ala getik gituh , so dikesempatan ni nak jugak feeling2 cute hahaha nyampah mak hokay-.-


aku memang jakun jumpa benda benda cenggini...well i kan kampung girl

ok bapakkk kasi angkut ini kerusi satu taruk dekat bilik ani :))

ok dah cukup cukup , homework banyak lagi tak siap nii...

Friday, January 13, 2012

ombak rindu merindu....


huwahahaha ok tercirit aku gelak...ok tipu lah tuu sampai tercirit...yes memang kelakar , tapi aku tak tau ngapooo aku tak gelak dengan sepenuh jiwa dan raga awwww...ni stok awek bukan maya karin hokayy tapi MAYA KAREN !! btw , good idea bagus lah buat lawak cenggini daripada one of group from maharaja lawak mega yang dari awal sampai akhir nak buat lawak lucah....tuu bukan lawak hokay , kau seolah olah menghina sesetengah individu yang mungkin akan terasa dengan lawak lucah nak mati korang tu...

eyh terbuat kata kata melepas geram pulak hehehe...yeah hari ni jumaat , seminggu aku dah sekolah...3 hari minggu pertama tak termasuk yee...seminggu ni so far so good...account boleh tahan mantop jugak...at least kelas account best dan aku pun tak ngantok...time kelas science aku dah zzzzzzzzzzzzz , dalam hati merunggut "bila nak habis ni ! bila bila !" ni baru masuk kelas science teras , cuba kau bayang kan aku masuk bio , kimia , fizik ?? aaaa canooo tuhhh...mesti aku dah melentang atas lantai jerit jerit hentak kaki "i cannot do dis teacher , ngakkk enak teacher ngakkk enakkk " huwahaha macam bibik aku pulak yeh...

hokay bibik aku dah nak berambus balik indon ahad ni , pegii lah kau pegi lah kau...duduk sini nyusah kan mama haku jee...girgirl rasa gerammm tangat tangat !! cukup cukup lah berlakon drama swasta tuu , habis rumah aku bau minyak angin kau yoo lah ni kan...semalam kau tau dia membebel kat aku " sakit sakit , anii anii anii bibik nak balik" eyhhh kau ni...ingat aku ni doktor nak kasi kau ubat....kalau aku doktor dah lama aku kasi kau ubat tidur , aman dunia...

aku laptop atas meja belajar , buku account sebelah laptop...online sambil buat note account...kau ada ?? kelasss kau faniii....

Thursday, January 12, 2012

Queen of Heart

eceh permaisuri di hati...tapi heart tuu jantung lah pandai...confuse betul...ok kita tukar queen of  liver....sape kata sodap angkat dagu ! first of all i would like to wish HAPPY BIRTHDAY MAMA :)) muahh muahh muahhh hah tium bebanyak sikit hehehe...kehkeh umur jee semakin up up to the moon tapi everything still maintain muda mudi....awwww mama i muda mudi tapi orang selalu kata muka i stok budak form5...hello im sixteen hokayy , penat hokay buat muka muda mudi tapi tak de sape pun puji "eyh faniii muka kau macam budak darjah 6" paaangggg hover tau aku ni


hokay tumpeng lalu ! kasi birthday mummy ni berposing pulak hehehe...ok abaikan bantal geli geli paan tuu...dan yang paling penting jangan abaikan muka pipi stok lemak berketul ketul aku huwahahaha....tapiiii abaikan paan tak pe , lagi digalakkan...my mum with her two "baby tua nak mampus" yang macam tom and jerry...kenapa tom and jerry ?? sebab aku sebagai tom selalu menang menentang si jerry lembap muahahahaha *gelak jahat....sorry lah yee gambar baru tak de pulak , rembat gambar raya jee lah dulu...nanti keluar dinner celebrate birthday mama akak masuk gambar bebanyak yeh , kau tengok lah sampai muntah darah...

ok mama aku cun macam aku...hahaha awwwww paaaaanggggg , sampai hati mu melempang ku...ramai kata muka aku more to ayah , angah kot ikut muka mama...well aku anak bapakkkk sebab tu muka aku macam aaron aziz dalam KL Gangster, ohhhh aaron aziz ku awwww hahaha...

sape kenal mama aku ?? budak seremban jaya kenal lah kan...cikgu asiah yang ajor BM garangggg gila tuuu hahaha...eyh mak aku garang ke ?? hokay tanya hati sendiri jawab meyh...mama sekarang sambung belajar kat ipoh...kau sanggup drive sengsorang dari seremban pegi ipoh tiap kali cuti sekolah ?? awwww macam boboiboy lah mama aku kahkah...

di mata aku mama memang 100% perfect...aku pernah terfikir "suatu hari nanti , boleh ke aku jadi mak sehebat mama ??" macam hari tu aku tolong mama pasang cangkuk kat langsir tuh...aku dah merengek "canee nak pasang ni maa, susah lah maaa"  ......  "sok nanti dah ada anak melalak lah dengan anak tu sekali sebab tak reti pasang cangkuk langsir , cuba cuba cuba!" hahaha malu i tau...hari tuu rushing nak pergi mana aku tak ingat , dalam masa 35 minit macam tuu lah , mama boleh siap masak ikan haruan masak cili padi , ayam masak merah , kerabu dengan sayur goreng...sorang sorang ! perghhh aku ni pun hari tu , masak ayam sup ayam pun satu jam terkial kial , sibuk belek buku resepi jee lebey...muahaha malu malu malu....

mama memang sangat caring...masa aku demam campak hari tu mama kat ipoh , so tak dapat lah jaga...ohhh tak pe bonda , anakanda bisa menjaga diri ini...tapi hari hari call tanya ok ke tak , makan apa....macam yang aku selalu cakap mama memang cool...tak cepat gelabah..tak cepat melenting...selalu sokong apa sahaja keputusan kita orang buat...mama memang tak peramah macam ayah , tapi aku respect cara mama bergaul...walaupun dengan makcik makcik yang lebih tua dari mama pun mama bolah borak borak... kalau aku lahh , jadi batu macam tugu negara yoolahhh....

kalau driving , mama memang power...she is our GPS hahaha...dulu kita orang nak pergi jusco maluri tapi sesat dekat area subang jaya...tapi mama maintain cool , belasah jeee....belok kiri kanan blabla eyhhh tuuu tuuu jusco maluri hahaha...akhirnya jumpa jua tanpa menggunakan alat IT gps kahkah....cuba kau tanya aku jalan nak pegi mid valley cano ?? maaf yeee mid valley kat area mana pun aku tak tau sebab selalu kroookkk krookkkk berdengkur jee dalam kereta tau tau "eyhhh yeeaaa dah sampai mid valley"

i know , being a mother is not easy as being a teacher in school...aku cukup bangga dapat emak sebaik mama...kekadang tuu walaupun mama penat , dia tetap sanggup buat itu ini untuk anak2 dan bapakkk ku yang tercinta...angah belajar kat nun jauh di sempadan thailand sanun...so kalau dia study sampai pukul 3 ke  4 , dia mesti mesej mama suruh kejut kan dia esok pagi...walaupun dia boleh mintak tolong kawan2 dia , dia tetap mintak mama call kejut kan....eeee ngada tau , aku pepagi bangun pakai jam handpone jooo....

dengan anak anak dalaaaa mama yang cun melecun bak puteri kayangan awwwww...ok boleh lempang aku duapuloh kali hahaha.....dengan kita orang yang girls nii mama strict sikit pasal hal hal kerja orang pompuan nieh...basic mesti ada, masak nasi lipat kain, sirap pokok  blabla....."sok , pegi umah mak mentua tak roti"......."alaaa maa senang jee , nanti carik lah laki yang tak de mak ayah...aman dunia maa" hahaha....."kang pegi umah mak mentua , i tak reti lahh basuh basuh nii nanti tangan i kasar*buat suara godik"..... "yeee maa basuh pingan semua orang reti maaa" ... ada mak tak kesah anak dara dia tak reti buat itu ini...tapi bukan mama...sejak mama darjah 5 , mama dah kena pegi hospital seremban tuu naik bas sengsorang jaga moyang aku...moyang aku masih hidup lagi sampai sekarang...mama selalu jugak suruh aku berdikari hahaha tapiii hehehe aku takot lahh...in my life aku tak pernah naik bas city liner ke hape...penah dulu kat kampung tuu pun ada along anagah maksu...ramai ok lahh , ni sorang sorang maaf lah yee atut lahh...

mama dengan aku memang suka baca novel...selalu aku lah report kat mama "maa nanti cerita ombak rindu keluar" .... "maa penah baca novel gemersik kalbu ? nanti keluar kat tv3 ganti cerita tentang dhia"..... "maa kat astro prima kan ada cerita bicara hati , mama penah baca novel tu ?" ... "maaa siti rosmizah tuu ada novel baru" .... apa saja novel yang aku beli mama mesti baca... mana tak tumpah kuah kalau tak ke nasi dan kemudian ke mulut dan ammmmm tedappnyaaa....

banyak sangat benda aku nak cakap pasal mama...tapi alaaaa banyak banyak bukan korang baca habis...pagi tadi sebelum pegi sekolah salam mama wish happy birthday....nahh hehe ada hadiah untuk mama...awwww hadiah simple jee , tahun lepas tak kasi so tahun ni ada masyukkkk sikit so beli kan lah...

HAPPY BIRTHDAY MAMA , I LOVE YOU MORE AND MORE MUAH <3

Monday, January 9, 2012

kuntilanak meroyan lagiiiiiii

tulungggg tulunggg ni stok kuntilanak indon dah meroyan...ok sambung cerita bibik aku...dol betul makcik tuu...ngadaa drama jee lebey...nak jee aku tarik tarik rambut dia sampai gugur , tonyohh tonyohhh kulit dia sampeyy cerah macam kain kafan...opsss ok girgirl atut kalau cakap pasal kain kafan nieh *sorok muka bawah ketiak mak

kan semalam aku dah cakap yang aku bawak bibik pegi klinik and nothing happen...doktor dah sah kan everything was fine...infact doktor pun banyak kali tanya mama "betul dia sakit nii ? i dont think so"  dua kali sebenarnya mama bawak dia pegi klinik...doktor still cakap benda yang sama nothing happen she is fine....so petang tuu jugak mama bawak bibik balik kampung jumpa mak long enon hehehe korang bajet macam kenal jee mak long enon...alaaa bawak pegi tukang urut lahh..mak nenek tuu dah mengada merengek macam budak kecik "ngakkk enak ngakkk enak" haihhhh aku sumbat kau dengan mee sedap tau lahh...kau rasa lah enakk apa ngakkk....hah dah jadi indon girl pulak haku nii...

malam balik daripada kampung dia tak meroyan pulak...aku rasa sebab ayah ada...pagi tadi pun aku tengok dia ok jee...tapi bila aku balik sekolah tadi dia dah start buat hal...sakit lah menggigil...seriously  on that time memang aku kesian kat dia...mama balik jee dari sekolah drop paan kat umah then rushing pegi rumah orang meninggal.....aku tak nak call mama sebab mama kat rumah orang meninggal kan...tapi atas dasar perikemanusiaan aku call jugak mama "maa bibik ni haa menggigil pulak dia"   "hah nanti dulu , mama balik lambat nii"

dalam pukul 3.30 tadi aku keluar pegi latihan merentas desi with my girgirl hidaya dengan yusra....bersemangat ok nak larii tapi hampehhhh aku lah bangsa paling terakhir sampeyy...al-maklumlah i tak biasa lari pepanas niii i rasa awwww hot hot hot *haktuihhhh....pukul 4 dah habis latihan "eyh sekejap nyaa kata latihan sampai pukul 4.30...ohhh lelari warm up warm down balik...ok cun minggu depan aku tak pyah datang lagii bagus " 

aku sampai umah mama pun sampai jugak...masuk jee pintu rumah bibik dah merengek macam budak kecik..."ngakk enakk ngakkk enakkk" dia cakap apa lagi entah aku tak ingat sebab aku malas nak dengor...tiba tiba jee aku dengar mama dah jerit jerit marah...seriously ni kali pertama aku dengar mama marah macam tuu..."saya tau awak pura pura sakit , nak balik sangat balik lahh...saya pun pening kepala fikir pasal awak ni...memang lah sakit , habis tuu awak nak saya buat ape...doktor sendiri cakap AWAK TAK SAKIT !! dah tuu awak nak saya kata apa lagi...memang saya nak hantar awak balik , lagi lama awak kat sini lagi penat saya fikir pasal awak"  actually banyak lagi tapi hehe aku lupa lahh....

masa tuu memang aku setuju sangat dengan mama...dia nak mama buat apa...dah sakit duduk lah diam diam rehat....nak balik ?? yes mama memang tengah urus kan ticket untuk kau berambus...opss sorry ayat kasar pulak , memang hangin nii...kau tau bila mama kata kat bibik yang mama memang nak hatar dia balik kemain dia sihat pulak...eeeeeeeeeeeeee geram betul aku...

tadi aku turun amik baju dalam bilik bibik....cewahhh kemain terbaring...lepas tu dia kata dia rindu hape lah semua orang , entah apa lagi dia cakap aku tak paham pulak...bila dia cakap macam tuu hahh memang sah dia bukan sakit tapi pura pura sebab nak balik....lagi pun baru aku perasan masa kat klinik hari tuu dia ok jee macam tak sakit langsung....balik je dari klinik terus mengada sakit situ sakit sini...mama kata masa balik dari kampung semalam pun ok lagii...tadi masa aku tengah iron baju aku dengar mama cakap macam ni  "saya tak nak awak merengek macam budak kecik depan tuan , memang dia lempang awak...saya kata sabar sabar lahh...awak ingat proses balik ni sekejap ?? awak nak balik sangat kan , saya pakai duit gaji awak buat tambang balik....buang masa awak datang sini kerja"

mama kata proses ticket dan blabla memang lama , kurang kurang sebulan...kita tengok lah dia nak buat perangai sampai bila...mengada mogok tak nak makan...tak nak makan sudah ! kau sakit tanggung sendiri...orang kasi makan menghedik tak nak makan...

aku kesian tengok mama , dari semalam pressure pasal hal kuntilanak nieh...kerja sekolah banyak lagi kena buat , nak siap kan file meeting itu ini...nak urus kan hal proses berambus tuu lagii..nak melayan baby tua merengek lagii....aku tak tau kenapa bibik gedik nak mampus tak nak habis kan kontrak 2 tahun dia?? bibik yang sebelum ni yes memang dia nak sangat balik tapi dia tunggu sampai kontrak dia habis...apa salah mama ayah ?? everything complete...makan tempat tinggal , bawak pegi shopping baju dia , beli kan dia itu ini...masa raya hari tuu pun ayah ada kasi duit untuk family dia kat indon tuu...macam ni dia balas ??

aku marah sangat sebab she hurt my mum and dad !! mama ayah betol2 perlukan dia bila mama pegi belajar...tinggal setahun jee lagi....infact family dia pun selalu jugak telefon tanya khabar....baik kau duduk jee lah indon tak payah mengatal kerja ... nyusahkan orang jee....

cepat lahh kau pergi , biar aman keluarga aku...lepas ni lagi sekali dia merengek ngan mama...memang kena ngan aku....kau telan lahh peluru berpandu aku nanti...sorry for being rude , but you are very rude with my mum...

Saturday, January 7, 2012

aku lempang kau duapuloh kali nak ??

awwww garang girgirl ni hari ni...ni hah kes bibik aku...aku pun tak tahu apahal dengan dia...tadi teman mama bawak bibik pegi klinik...everything ok normal sihat jee...doc bagi vitamin ke hape benda aku tak ingat...actually masa cuti sekolah hari tu mama ada jugak bawak dia pegi klinik sebab dia kata "ngakk enak ngakk enak" .... pun ok jugak sihat , doc kasi vitamin macam tuu lah...so sekarang ubat dia mama pegang dan dia kena makan depan mata mama...nak harap dia makan sendiri yanggg adoooo entah entah ubat tuu dia flash dalam jamban...

kita orang balik dari klinik dalam pukul 1.30 baru sampai rumah...mama dah rushing nak masak sebab sebelum pegi klinik aku paan mama ayah pegi jenjalan ronda ronda seremban hehehe...mama suruh bibik rehat sebab dia baru makan ubat...ok dia masuk dalam bilik...tak sampai 10 minit dia keluar dan bermula lah bebelan mak nenek dia "saya masih rasa ngakk enak , ngak enakk"  aku diam dan pasang telinga sambil potong kacang botol hahaha...mama kata "memang lah , baru makan ubat...tak kan ubat tuu cepat sangat jalan...saya suruh awak rehat pegi lah rehat..."   ok dia masuk...10 minit kemudian dia keluar berdiri macam tiang TNB tengok mama masak..."puan saya masih rasa ngakk enak nii , gimana ni puan " ..... "awak faham tak saya cakap , awak dengar kan doktor kata tadi awak sihat tak sakit apa pun...awak nak saya buat macam mana lagi..saya tak suruh buat kerja pun , pegi rehat dalam bilik tuu"  serious dol time ni memang mama dah hangin gilaaa...kalau aku pun aku hangin...dah sakit kau pegi lah duduk tido ke hape...mengong botol....berterusan lahh bibik tuu datang kat mama yang tengah sibuk masak "ngakk enak ngakk enak"  ikut kan hati aku yang ganas nieh , memang nak je aku tarik dia bawak masuk bilik kunci bilik tuu...hah kau duduk lah tido dalam tuuu....orang suruh rehat menggedik tak nak...

aku rasa minah ni sajee buat sakit sebab nak balik indon...padahal dia ada lagi setahun untuk kerja...tadi pun mama ada kata kat dia "awak sajee buat sakit kan , awak nak balik indon kan..." "eyhh engakkk puan"  "awak ingat saya banyak duit nak bayar tambang balik awak...kalau tau tak larat tak payah mohon jadi pembantu rumah"   umur dia memang lagi tua dari mama...dol aku faham dia kerja sebab nak tolong keluarga dia...tapi kalau stok dah tua tua ni alahaiii kau duk jee lah kerja kat indon tuu...dah lah famous pulak bibik aku kat blog niehh...bahanyak santikkk...kita tengok jee lah esok macam mana...kalau tak elok jugak mama hantar dukun ubat kan , entah kena sampuk hape bibik aku nihh meroyan jee lebey...

tadi kan masa aku kat klinik teman mama tuh duduk lah kat kerusi tunggu turn kan...sebelah aku ada budak umur 2 tahun kot...main phone samsung mak dia punya...mula mula aku tengok dia main game angry bird...lepas tuu dia bukak lagu pulak...phone tuu kat tangan dia, dia on sendiri mak dia tak usik pung....pergh gilaaa celik IT budak sekarang...akak pun pakai nokia jee ogeh , kau gila standard tinggi sangat....kau tau budak tuu pasang lagu apa ?? lagu KRU 3 KATA ...woooainiii i love you aku cinta padamu....cicintaaa cicintaaaa kamuuu ..... lepas tuu dia tukar pulak lagu aisheteru...walauuu rangang kita terpisah jauh namun hati kita selalu dekat... budak 2 tahun tuu pun ulang ulang 2 lagu tuu sampai lah nama dia kena panggil...bil keluar dari billik doktor tuu dia cakap kat mak dia "mama pone pone(phone)"   hahaha alolo tomeyy nyee .... dia pun sambung pasang lagu wooaini i lap you tadi...dia pegang jee lah phone tuu nak balik masuk kereta pun dia pegang sambil dengar 2 lagu jiwang karat marat tuu...aiyoyo budak 2 tahun pun layan lagu tuu ish ishh....

huhhhhh ngantok pulak , sekarang pkul 3.32...hmmm sempat lagi nak tido ni....ok boiiii akak nak tido hahaha...jangan lupa yeh malam ni masterchef malaysia final....goo izyani ! go go doktor gigi !

nari dangdut jom ??


hahaha kau tengok habis tak ?? kalau tak tengok habis piiii nenok balik ! yang last tuh hahaha ahhh ahhh...awww buat ringing tone ni mesti best gilerrr...aku celik mata jee terus on radio era bukak kuat kuat sebab sambil mandi boleh nyanyi sekali hahaha...dulu cuti sekolah boleh dengar lama sikit , sampai pukul 10...ni hah sekarang sikolah mana sempat nak dengar...apa kata sekolah pasang radio era , biar satu sekolah dengar....cerdik tak akuk ni bhaa ??

time tengok video ni aku dah tak leh control....gelak macam langsuir...mama tiba tiba masuk "nape gelak kuat kuat ??" hahahaha opsss sorry menggangu ketenteraman awam yeh ...

sumbangsehhh ! hahahha pelik betul...aku ingat apa lah sumbangsehhh ni...aku tengok kejap , lepas tu tetido , bila bangun tengok dah 2-1 hahaha...lepas ni kita kan kan akan sokong team tentera sebab hai-o ,aidil dan kembar nya dengan sape entah dah join team tentera....sorry negeri sembilan good byeee to you lahh hahaha...bapaaakkkkkk beli kan jersi tentera yeh untuk kita tau tau :)) sayang bapakkkk


ok tak nak cakap banyak....baru tengok tadi...orang semua suspen tengok bola aku tiba tiba haaaaaaaahhhaaaaaa huwahahahhahahaha....paan tiba tiba hangin "alangg ! diam lahhh orang tengah tengok bola ni" ekkeleh cool lerr keding...kau tengok bola bukan tengok berita...

goodbye my love

awww tangkap leleh bebeh...i muka ganas hokayy...nothing to be upset about today...i feel zero zero and zero ! huwahaha....sincle last night , memang Allah Itu Maha Berkuasa... sekelip duakelip tigakelip dan ber kelip kelip mata  aku dah tau siap kah kau sebenarnya hahaha...rupa rupa nyaa kau lahh orang minyak yang mencuri minyak tanah dirumah ku yaa bhaa ?? *ok sekian sahaja drama swasta untuk petang yang syahdu ini :))

malam tadi kau tau gila glamour mimpi aku...mimpi dapat  iphone 4s hahaha...bangun jee terus carik phone bawah katil...eyh sian dia malam tadi atas katil pagi ni dah kat bawah katil...tamat lah riwayat mu tak lama lagi yee sayang...alahh aku mana lah kesah sangat phone ni...topup pun tak guna langsung...nak share top up ngan aku tak ?? meh lerr akak ok jee hahaha *tertaluk kepada terma dan syarat yeh

eeee perut aku ni something wrong lahh , semalam rehat kat sekolah makan buah tembikai aww sodap botol bhaa...1 jam kemudian perut aku macam grrrr sakit , rasa macam perut aku totally nothing kosong tak ada isi hahaha...susah lerr pulak nak explain...tak pee lah bhaa akuk yang sakit kahkah...tadi pun mengada lagi perut nieh ,  pleaseeee lah kasi lah peluang aku nak kurus....pleaseeeeeeeee

pagi tadi hantor paan tusyen , hah amik kau dulu kemain ejek aku kan "nak pegi tusyen ke makcik ?"   tuu lah ejek aku , kan kau dah kene sumbat masuk tusyen .... AMEKAWWWW !!! lepas tuu teman mama hantar dobi baju , pegi cosway lah , pegi mana entah lupa pulak akuk ni bhaa... pegi tutti fruiti alamaakkk baru nak bukak pulek...pukul 12 baru nak bukak ?? kau tau tak pukul 12 time orang dahaga kehausan kepanasan semua meroyan carik ice kerimm...

satu hal lagi , bibik aku ni hah....memanjang sakit...pagi tadi dia cakap kat mama "puan badan saya ni menggigil dari malam tadik" dolah betol memey lerr kau cenggitu , malam tu kau gedik tak nak makan lepas tu sarapan nasi lemak orang beli kan pun tak nak makan...ngada betul , kasi makan makanan kucing tau lah....minggu lepas "puan saya nii asyik letih sajaa" hah yang ni aku confuse...kau letih asal ?? bukan kena jaga budak kecik pun...hari hari mop lantai sapu , sidai kain lipat kain, clean up rumah kucing....dah tu jee hari hari...yang aku selalu tengok pukul 12 pun kau dah relax duduk tengok tv...aku memang cool tak marah tapi dalam hati ni perghhhh berapi mapiii hati i hokayy...

alhamdulilah demam campak aku semakin hokayy hehehe...syukur sangat aku bukan demam time sekolah...totally a lot of changing...kalau dulu muka aku bengkak bengkak stok muka macam dihujani jerawat batu bata hahaha...sekarang hokay lah sikit...tapi parut tuh kau tak yah tanye lah...boleh tahan banyak jugak...tapi tak pe kita kan ada bio oil....bio oil penyeri hidup anda....ukur lah sendiri *iklan garnier

ogeh ogehh akak nak makan yogurt ! ingat yee fani yogurt jeeee ! kauu jangan mengatal amik ayam goreng letak nasi sikit kicap sikit ammmmm tedappppp nyaaaaa :))

Friday, January 6, 2012

tipah tertipu adeh -.-

i feel sucks man....aiyooyoo amaci....aku macam "eyh betul ke apa nampak ni"   "ohh tidakkk itu bukan dia"  it hard for me to say no , cause im very sure that was him....ohhh mmmm jayyyy !! tulunggg lah cakap yg aku tersalah faham .... PLEASEEEEEEE

aaaaaaaaaaaaaaaaaa babe sumpah geram tahap gunung berapi mapi nieh !! menci menci menci menci menci....

izzat danial :)) kawan sejati aku kan kan...mana kau nieh adoyaii...kang aku lempang kurus terus....time nii lah kau sibuk main badminton....aku smash jugak budek ni haih-.-

ok ko cool saja bhaa , tarik nafas bhaa...jangan hembus yaaa bhaa....mampus lah kalau tak hembus bhaa..apa lah ko ni bhaa kureng cerdik lah kau ni bhaa haha...

curi hati tak perrrr


alolo eyh paaannggggg hah kan dah kene penampor...tuu lah kau matlutfi asal hensem sangat nieh hahaha....ni video lama kot, rambut dia pendek jee...setakat ni dia belum update video baru...mungkin kah matlutfi ketandusan idea??nehiiii nehiii i dont think so bebeh....

grrrr kenyang haku pelahap domino tadi...eee menci lahh...baru petang tadi joging 1 jam , dah niat nak makan yogurt jee...ayah pegi order pizza pulak....perut aku pun sajeee jee mengedik krook krookkk kunun lapar...saapppp ok kita makan 2 slices pizza jee , dua dua big cut. hahaha mengong memey lah kau tak kurus...

mama pegi kl tadi nak melawat kawan kat hospital...petang tadi ayah call mama tau tau jee mama kat sogo sebab ada sogo card...mama beli handbag 2 ekor , kasut sekor..adil tak ?? adil ke ?? kau rasa patut ke ?? patut ke seorang mama meninggal kan anak dalaa nya yang bernama nurul farhani yang kaki shopping nii ?? sentap ok  tak dapat pegi sogo...mama kata esok sampai hari ahad ada sogo card lagi...hehehe pleaseeee bawak lah kita pegi :))

Thursday, January 5, 2012

where the money drop ...

paan balik sekolah , masuk pintu rumah dan jerit "honeyyyyy im homeee" mengong penghasan sape honey kau entah...sejak masuk darjah 6 ni pelik aku tengok paan...hari tuu mama tengah on call dengan sape ntah dia boleh merenggek "mama , paan nak kawin ... mama paan nak kawin lah .... maaaa paan nak kawin" sahhh dah feeling feeling dewasa budak shrek ni...gateyy nak mampuih kau pmr pun belum amik lagi...aku sondol kepala kau tau lahh...

yeahhh the money drop in my pocket....semalam tusyen kasi 30 hinggit, eyh susah susah jee kasi...macam tau tau jee aku tak cukup duit nak beli bag baru hahaha....2 hari duduk dalam dewan untuk orentasi dah cukup buat punggung aku  keras macam batu huwahaha...dah cukup buat aku berangan masa orang kasi ceramah dan blabla...dah cukup buat aku buat aku rasa nak angkat tangan dan tanya...."bila nak habis nieh ?" nasib dua hari , kalau seminggu pengsan girgirl awwww ngada jee lebey minah ni...




comel kan tanda tangan apak aku ?? siap ada smile face lagi...ayah memang suka sangat sain besor besor macam ayah sorang jee boleh sain...nyampah -.- aku mohon account...akhirrrr nyaaa kini pasti kuuuu errr ok dah lupe ririk pulak aiyoyoo...alhamdulillah aku dapat account , dan aku berharap sesangat semua ok dan dan tak kena drop subjek...amin amin yarobbal alamin :)

gilooo betul kelas setinggi alam tuu, penat akak ok menapak naik tangga...eyh kita dah satu kelas...be nice ok...ko sombong akuk geget telinga kau bhaaa...

dah cukup cukup , ni ustaz ni bilooo nak sampeyy neih...penat tunggu, nak tetido dah nii....tekebil kebil mata aku ni...

Wednesday, January 4, 2012

aku memang over !

haah so what ?? jealous lah tuu hahaha...baaapaaakkkk ohh bapaaakkkkk bukak lah blog ku ini....baca lah permintaan anak mu ini bapakkkkk....



VS 




pilih kau nak mana ?? aku nak dua dua hahaha gilo tamak halobaa kau ni bhaa...

ohh ayah ku sayangggg , birthday kita dah nak dekat ni....along angah semua dah dapat hadiah.....kita jee belum dapat lagii....

hehehe ohh ayah antara dua ni tau tau...ray ban pun cun jugak...mama selalu kata "nanti beli sunglass , tak pakai sunglass mata rosak karang" 

tapiiiiiiiii crocs pun nak jugak...crocs cokolet tahun lepas dah tak senonoh sangat...

eyh pakai crocs best hokay , boleh pakai pegi pasar, pakai baju kurung ke kebaya aku sarung crocs jee tak pakai high heels...masuk kebun pun sarung crocs...jadi pilih lah crocs untuk keselesaan kaki anda yang wangi busuk....kahkah

Tuesday, January 3, 2012

shrek malaysia

haluuu haluu darling darling semua....esok dah masuk sekolah , ok girgirl tak suka ! bermula lah rutin bangun pukul 5.45 pagi...perghhhhh memang aku malas...aku baru basuh baju sekolah tadi , agak agak kering tak ?? kalau tak kering aku tak yah pegi sekolah lah yee esok...

kat rumah aku ada shrek...tulungg tulunggg shrek in my house!!princess fiona jee tak de...layak tak aku jadi princess fiona ?? errrr very the sesuai nyahhh...nak tau sape shrek ??


shrek malaysia memang kurus macam tiang TNB...kan kan i dah kata...budak ni gilooo hijauu...kau kalau jumpe paan tak payah lah tanye dia asal asyik pakai baju sama jee kalau keluar jenjalan...baju warna hijau dia nieh belambak kat umah tuu...jam tuh birthday present dia , kau tau tak apa yang menarik pasal jam tu ?? tuhh kau nampak tak line hijau kat jam tuh....sebab tu dia pilih jam tuu sebab ada sikit warna hijau....memang shrek betul budak ni....

hari tu aku dengan mama pakai baju kurung warna hijau....and he said " hahh kan cantik pakai baju hijau , tenang jee" wakluu tenang mengong...macam pokok pisang bergerak jee baju hijau nieh...hari tu pegi makan kat ice room...kau tau lah kan ice room warna apa...segala macam benda dalam tu semua warna hijau..."mama , paan suka lah kedai ice room ni sebab dia warna hijau..nanti kita makan kat sini selalu tau" paaaanggg tak kuasa aku nak makan kat situ...makan satay lagi kenyang hokay..."mama nanti kan bila paan kawin paan nak warna hijau tau "  "nanti kan paan nak beli kereta warna hijau lahh" "paan nak buat rim tayar warna hijau cantik kan " "mama raya tahun depan kita pakai warna hijau nak tak "   "mama nanti paan nak cat bilik paan warna hijau lah"  "paan nak pakai handphone warna hijau lahh boleh ke"  "tolong beli kan paan berus gigi colgate warna hijau tau "  



 bag sekolah memang WAJIB warna hijau...

 walaupun bag yang kau pilih ni patern dia burok disebabkan dia warna hijau lahh kau pilih kan...ish ishh


hari tuu begaduh gaduh aku dengan paan kat popular

"weyh ni haahh pensil box cun punye"    "alaaa paan nak warna hijau lahh" 

T_______T

rasa nak hempuk kepala budak betuh ni

akhirnya dia pilih lah pensil case ala ala old fashion ni 


langsir bilik yang berunsurkan kehijauan.....haktuihhhh kehijauan lah sangat


cadar katil yang terselit sikit hijau warna keindahan alam duniawi awwww 

grrrr katil adik aku ada love love , katil i tak de love love pun...sentap mak ogeh -.-


lampu dinding yang terserlah kehijauan nyaaaa yang kunun nyee indah

agak agak lapar boleh lah petik daun tuu telan buat ulam yeh





jom lah kita ke sekolah dengan hari hari....ok everything check , kasut baju tudung....tapi alaaaaaaa malas weyy bangun pagi...terasa macam kejutan yang ketara dalam diri ini setalah berbulan berehat di tepi pantai....

ok dah dah tido tido , esok sikolah bhaaa...

 *mungkin nurul farhani akan active fb esok omg omg omg

Monday, January 2, 2012

merah itu cinta

sayang jangan lah tinggal daku.....karana aku sangat membenci mu......eyh apahal pulak benci?? perghhhh geliiiii girgirl hokay...aku jiwa keras tak main ayat kasi leleh ni...

tadi aku keluar lepak dengan makwe makwe i...hot hot ok girlpren haku...sape berani kenyit mata kat diorang paaanngggg pelempang free akak kasi yeh...tengah jalan jalan , dengan bersemangat nya aku jalan sebab nak cepat pegi dekat tempat main game...aku nak main racing racing kereta...sekali kan ..... prappppppppp praaaapppppppp .... ok ok jangan salah sangka u alls...bukan seluar i yang terkoyak hokayyy...kasut aku yang tercabut...huwahaha aku baru beli kasut tuu raya hari tuu...cissss cisss betul lahh...tau tau jee aku memang dah pasang niat nak beli kasut baru...bila kasut dah tercabut cepat cepat pegi kedai kasut beli...sape jumpa aku kat jj tadi ?? kasut i bau kedai tauu , semerbak sungguh bau nyaa...kemain aku tadi jalan pandang bawah jee , jalan sambil tengok kasut... kau ada ??

nak tengok kasut girgirl tak ??


jangan jealous hokayy...



aku beli kasut paling murah....39 hinggit... sakit hati aku nak hulur duit untuk bayor


















santik tak kasut girgirl ??

kau kata tak santik ?? aku lempang kau duapuloh kali !

ok kantoi kaki gajah..kau buat nampak tak nampak jee lah yee saiz kasut aku tuh


gila glamour kaki pun masuk blog ? ok memang dasyattttt


ok sudah sudah...jangan nak jakun sangat tengok kasut glamour aku tuhh...nak pegi beli murah jee..tak luak pun gaji apak kau kalau beli kasut ni..eyh aku nak buat aduan rakyat kojap boleh ?? aku tengah hangin betul ni..

pagi tadi sebelum pegi jj singgah seremban jaya amik baju sekolah yang aku tempah...sekali kau tau tak....perghhh hangin aku weyh...makcik tuu boleh kata tokey kain sekolah tuu tak hantar kain..makcik tuu dah call mak aku tapi mak aku tak angkat...sorry to say lah makcik , makcik call mak saya sekali ok , masa tuu mama tengah exam so memang tak perasan lah...kot yerr pun mesej lah cikkk oiiiii , boleh lah mama beli kain kasi acik ke...tak pun makcik suruh lah laki makcik beli kain karang mak den bayorr lah...aduh haih wake up lah makcik...makcik menjahit , kira macam makcik berniaga...saya ni pelangan makcik..makcik tak nak duit ke ?? sorry to say kalau saya hantar baju kat cina , setakat stok kain tak de ni sikit punya hal lahh...sebab tuu cino kaya sebab dia rajin...aku tak kata melayu pemalas , cuma tak ada usaha nak berjaya...last last aku beli baju kat area terminal 1 , stok kain macam 2 kali pakai dah hancussss melecuss...


satu lagi cerita , masa kat pizza hut tadi makan ngan zaty dengan balqis...i kan peminat setia domino so agak kgdotcom lah aku nak order pizza...hahaha rasa nak guling guling kat lantai sambil gelak kan diri sendiri..ada 2 meja kosong..satu ni macam terdedah sikit , satu lagi tersorok...dua dua meja tuu still belum clean up lagi..kita orang pilih yang terdedah sebab tak perasan ada satu lagi table kosong...time tuu akak pizza hut tuu tengah clean up meja yang terdedah..then zaty kata "kak nak tukar meja yang tuu boleh ?" .... kau tau akak tuu jawab camni "hah alaaa sama jee duduk sini jee lah dah kemas ni " perghhhh aku ni malas lah nak buat hal kat tempat public...eyyy hello bukan kita orang mintak duit kau pun lah weyy...kau kerja kan be nice lahh , tak luak pun gaji kau kalau kau cakap elok elok...

kita orang order set , mushroom sup ada...dua kali zaty panggil pekerja pizza hut tuu mintak garlic bread...sorang pun tak datang kasi...perghhh ni kalau apak aku ada , confirm pecah kepala kau weyhh...bukan nye kita orang mintak mee mamak ke nasi gorang ke hape , BREAD hokayy ! kau amik letak dalam pinggan hantar kat table kita orang...susah ke ??

ok sekian sahaja aduan rakyat hari ini...saya nurul farhani melaporkan....sekian time acihhhh....

boboi jahat !!

kau tengok tak movie "mimpi sampai ke bintang" ... hahaha gila lah , gempak weyh cerita tuu...aku suka yang....alaaaa i lupa pulak nama dia...minah yang bajet nak speaking english tapi memang broken habis...aku ngan paan duk ulang ulang jee ayat dia " hello hello sorry to say , my france is rach rach"  hahaha ni memang
lintang pukang english kau ... ayat betul " hello hello sorry to say my friends is rich rich " hahaha ...



kau terasa ke ?? kau terasa yeh ?? haah lagu ni memang untuk aku setelah hatiku ini kecewa mewa.....huweeeekkkkkkk ....oh pleaseeeee tak kuasa akak nak feeling feeling sedih....sape nak dengar aku nyanyi ?? ok angkat dagu cepat !! kita kan kan ada lagu untuk awak...sepesial untuk awak jeee....

tinggi tinggi gunung kinabalu...
 tinggi lagi sayang sama kamu...
 biru biru gunung kinabalu...
tengok dari jauh hati saya rindu...

ok tak bhaa akuk nyanyi ni bhaa...ko jangan memain yaa bhaa akuk ni dulu budak sabah bhaa...akuk ni kan bhaa sudah pegi gunung kinabalu...tapi kan bhaa ngak jadik lah bhaa...jalan nya padat macam sardin marina lah bhaa...sampeyy sekarang kan bhaa akuk ni sentap banggat ngak dapat naik gunung kinabalu tuu bhaaa...

ok bhaaa baibai bhaa ....