Saturday, April 30, 2011

luahan hati seorang anak

aku nak cerita pasal seorang makhluk tuhan yang bernama IHSAN *bukan nama sebenar
dia ni kawan aku
sekarang aku tengok dia tak seceria dulu
actually aku dah perasan lama yang dia dah banyak berudah
Ihsan yang aku kenal periang , happy go lucky , huru hare , banyak cakap
kira macam sekarang dia memang fully changed lahh
oneday dia datang jumpe aku nangis2
dia cerita kat aku apa masalah dia sebenarnya

a story . . .

aku jealous tengok semua orang 
termasuk kau fani
kadang kadang kalau aku on fb mesti ada friends aku yang update gambar diaorang pegi holiday dengan family masing2 
lebih lebih lagi time school semester break 
dah lama aku tak pegi holiday dengan family aku 
kalau pegi pun penah tapi sekejap sangat 
aku teringin nak pegi holiday dengan semua family aku
happy sama sama  enjoy sama sama gelak sana gelak sini 
tapi aku kene paham -.- 
parents aku busy 
aku tau diorang cari duit untuk aku and adik beradik aku 
tapi salah ke kalau aku nak parents aku spent more time for their children
maybe kau rasa aku ni anak yang tak kira untung 
alhamdulillah parents aku setakat ni mampu nak tanggung kiteorang anak beranak 
makan minum pakai aku cukup 
tapi bukan tu yang aku nak 
i want happines 
dulu time aku berada dalam alam sekolah rendah 
ibu aku tiap tiap malam mesti suruh aku baca buku ANAKKU tuu 
kalau tak baca nanti kene babap dengan abah 
ibu dengan abah aku sangat pentingkan education
ibu selalu cakap , kalau kaya sekali pun tapi tak pandai tak guna 
aku tau , ibu nak aku jadi Ihsan yang berguna Ihsan yang cemerlang dunia dan akhirat 
ibu mana yang tak nak anak dia berjaya kan 
tapi bila aku dah meningkat remaja 
bila zaman aku dari sekolah rendah berubah kepada sekolah menengah 
everything changed 
aku nak ibu caring pasal aku macam dulu 
aku nak ibu tengok aku belajar 
aku nak ibu teman aku belajar 
bila exam aku nak balik rumah cepat cepat nak tunjuk kat abah yang aku dapat result yang bagus 
tapi sekarang . . 
bila aku balik tunjuk result exam 
kalau result exam macam boleh tahan  ~ bagus Ihsan nanti belajar lagi yeee
kalau result aku macam kureng sikit ibu abah cakap ~ tuu lah asyik main2 jee tak belajar
NO ! aku nak ibu abah senyum dengan result aku 
kalau aku tak dapat result yang memuaskan aku nak ibu kasi aku goods word so biar aku lagi bersemangat untuk study 
kadang kadang aku tau , aku ada buat ibu abah sedih 
aku nak mintak maaf 
tapi . . aku takot aku malu 
bagi aku satu jee bende yang akan buat ibu abah gembira 
AKU KENE BERJAYA 
yes that is it 
even aku tak happy , the main thing aku kene happy kan parents aku :)


ni lah apa yang Ihsan cerita kat aku
seriously , aku sedih dengar cerita dia
dia rasa life dia zero zero
dia rasa tak de sapa nak tau pasal dia
dia cuma mintak perhatian daripada orang yang dia sayang
conclusion nya , buat perkara yang boleh mengembirakan parents korang
cikgu aku selalu cakap
"janga buat ibuayah awak menangis dengan sikap buruk awak
buat mereka nangis kerana kejayaan anda"
i will keep your word teacher

mama ayah :(
alang tau ,alang selalu buat mama ayah down dengan result alang
time UPSR dulu , even mama happy jee tengok result alang
tapi alang nampak maa , alang tau mama kecewa
time tuu alang tau mama nak alang dapat 5A kan kan
mama ayah  . . . alang janji PMR kali ni i will do my best for you guys
alang nak tunjuk kat mama ayah yang alang boleh jadi macam along dengan angah
i promise i wont let you down again
mama ayanh i really love you guys :)

Friday, April 29, 2011

all about me

 " life need sacrifice " . . . 




 ok guys ! dah dah enough
 cukup cukup lah berangan wahai  readers ku hehe :D
 psss btw ignore quote kat atas tuhh
 quote tuu untuk aku teett joke jee . untuk semua lahh termasuk saya



1) i hate liars
  
aku rasa lah kan kan bukan aku sorang jee hate liars ! semua orang benci penipu dan kalau boleh tak ingin ditipu . eyh kau , kau selalu tipu aku kan kan . one day aku bakar kau HAHA
  

2) dont touch my things

haaaa yang nii paling aku tak suka . manusia yang suka mengambil hak milik aku sewenang wenangnya . nak pinjam cakap ok ! satu lagii jangan alih kan barang aku *khusus kepada bibik aku HAHA . bukan apa kang kalau orang lain dah change the place which the things should be that will make me trouble . meyusahkan aku jeee carik bende alah tuu macam nak gila . bila aku dah marah haaa amik kau dah macam bigfoot tau aku marah

3) aku tak makan tu tak makan ni tak makan sana

japp jap nak buat confession . bukan nak bajet macam lahir kat KL *memang aku tak lahir kat kl pon  .aku orang PERAK yee tapi tapi aku tak reti cakap perak bhaha D . aku tak makan durian , petai , jering apa lagi eyh . aku rasa tuu jee . ok fine nak cakap aku gedik ? mengada ? suka hati kau lah weyh . kau pon macam makan bende bende tuu

4) im not like that

kadang kadang kalau aku pegi motivasi atau mana mana lahh orang yang tak kenal aku mesti judge aku yang aku ni sombong lah bajet lahh . teeettt aku jentik hidung kau kang ! satu kelemahan aku , aku ni agak pemalu dan pendiam PADA  MULANYA . bila dah kenal lama haaa time tuu baru nampak farhani yang real punya . fani yang kecoh , mulut asyik nak membebel macam kak limah , fani yang suka jerit jerit plus fani yang tu fani yang ni bla bla . . . kan bagus kalau aku macam ayah and paan , diorang tersangatlah peramah yang amat . kenapa lah aku tak de darah peramah tuh ? hish hish

5) mind your own business

haaa ni untuk makcik makcik yang suka jaga tepi kain orang udah udah lah tuuu jaga lah kain sendiri -.- LOL .aku faham kadang kadang dia bukan menyibuk tapi lebih kepada caring and concern kan kan . tapi ada lah jugak yang memang dah tak de keje kot sibuk nak tau hal orang

6) diam diam aku jatuh hati padamu

HAHA sempat lagi karaoke aduh annoying betul . i know myself well . aku ni jenis yang susah nak terus terang , susah nak kata TIDAK . lepas tuu simpan dalam hati , kira macam touching sorang sorang lah . tapi satu lagi kelemahan aku , aku ni suka mengungkit . yela sebab selalu touching sorang2 kan tuu yang suka mengungkit .

7) i want that i want this

aku seorang pemboros :) eyh tak lah boros sangat . macam kalau keluar shopping tuu kalau boleh mesti ada lah barang yang aku mesti beli even sepit rambut yang 10 hinggit dapat 3 tuhh . kalau boleh kan kan setiap shopping complex kat malaysia ni aku nak pegi survey wooo mesti fun habis lah .

8) tears is my enemy

waaaa memang aku kalau boleh selalu jee nak tahan tears yang selalu mengedik keluar dari mata ku ini . ayah selalu panggil aku gadis air mata disebabkan hobi aku yang suka melalak tak tentu pasal . aku ingat lagi time aku sekolah rendah darjah 1 . mama selalu jemput aku lambat , balik around pukul 6 lebih macam tuu lah . kadang aku tinggal sorang jee kat sekolah tuu forsure lah takut kan . puas lah acik guard tuu pujuk aku jangan ngis . seriously time aku darjah 1 aku selalu nangis before masuk kelas sebab aku selalu datang lambat . sampai sekarang bad habit tuu tak hilang sob sob memalukan betul -.-


9) dont think a smile means happines 


ok jap jap amik mood sedih sikit :( HAHA dahh dah mengedik je lebih kau fani . aku mengaku yang aku ni jenis yang makan dalam . contoh , konon lah kan aku tengah marah dengan G . lepas aku betekak dengan G nieh automaticly aku tiba2 terus chill . ada jugak a few member aku yang kata aku nii cepat marah tapi cepat chill . i dont think so , it is depend on my mood . kalau aku betul2 marah gila gila lah kan , haaa memang tiada maaf bagi mu lah . kadang2 kalau aku senyum tuu doesn't mean im fine . sometimes it just a fake smile 


10) ohh nana whats my name 


NURUL FARHANI yang bermaksud cahaya kegembiraan . nickname aku pulak fani which is sebutan dia macam funny . alhamdulillah i really love my name . jarang lah jumpa orang nama farhani kan . ada memang ada tapi jarang jumpa . orang selalu kata yang nama aku memang sama macam perangai aku yang agak huru hare kecoh dan ada sikit darah darah lawak tuhh hehe
 .
wahahaaa 2 jam waaa type entry nii
merah mata menghadap lappy lama lama

Monday, April 25, 2011

last minute

Assalamualaikum :)

eyhhh hola guys *tayang gigi arnab :D
waaaaa dah berapa minggu tak update blog
ni semua angkara sibuk buat folio geografi yang macam WTFish tuhh
malam tadi sanggup stay sampai pukul 1 sebab nak siap kan folio
well budak baik kan kan . budak baik selalu buat keje last minute
buat keje awal awal tak mencabar ! HAHA
finally aku berjaya siap plus hantar folio tuu
betul ke tak tu lain cerita lah
yang penting aku siap
kelas 3 Durah tadi semua hare siapkan folio sebab takut kene babap dengan PENGETUA CEMERLANG  


lately ni aku asyik moody plus termenung 
sorang member aku tanya 

member : weyh kau asal mokcuk , moody jee 

aku : hah -.- *tayang senyuman tak ikhlas

member : eyy mok , aku tanya niii

aku : heeeee aku ok jeee .

member : cehh macam aku baru kenal kau tadi jeee . selalu kau paling hyperactive ni diam jee . kita kan member . story lahh *cerstory cerstory

aku : HAHA dasar usop celup betul kau .

awww terharu kott
ada jugak member aku yang caring pasal aku hehe
thank you friend :)

ohh yaaa weyhh hari tuu kan kan
first time kot aku pegi sekolah pakai full uniform untuk curriculum
yela selama ni mana penah aku pakai full uniform
ni semua angkara PENGETUA CEMERLANG  aku yang tersayang itu
dah dia suruh pakai kan so tadah jee lah apa dia suruh
aku tak heran sangat sebab aku kan puteri islam
beli kain plus tudung pink agak murah lah jugak kan
dari kene beli uniform polis yang lengkap dengan harga 100++
kalau abah kau kaya boleh lah beli kan
kalau yang duit cukup cukup makan jee tuh tak ke menyusahkan


3 durah !

Tuesday, April 19, 2011

Score A

Assalamualaikum ,

eyy aduh aku dah tukar link
so blogger lain tak dapat tengok recent update aku lahhh
never mind lah , aku membebel sorang pun tak de hal
guess what mid year test sekolah aku start lagi 2 MINGGU !
i repeat 2 MINGGU pooitt
aduh gila lahh paling awal kan
aku tak ready lagi nii
serious aku tak ready untuk mid year plus trial plus PMR
aduhh mau tak kantoi PMR aku kang
okk wake up dni think positive
ada lagi masa kan kan so chaiiyokk !

sekarang aku nak jadi promoter sementara
aku nak promote SCORE A
ok sape penah dengar ? angkat tangan macam saya *gaya usup wheelchar HAHA
score a ni actually cara pembelajaran output e-learning yang terunggul 
aku dah try , eyh no bukan try aku dah join programe ni
actually mula mula aku pon tak tau ape score A ni
one day tuu mama tanya nak masuk score A tak ?
aku dah blurr sebab aku ingat score A tuu tusyen atau motivasi
lama lama baru aku tau apa itu score A
err hehe programe ni perlu menggunakan duit yeee
BUKAN FREE !
masuk washroom kat sogo pun kene bayar ni kan nak masuk programe e-learning
berapa kena bayar ?
hehe dirahsiakan yee . kalau nak tau korang search jee kat google then cari contact number dia



ok programe ni ada macam2 soalan daripada semua chapter dari form 1 sampai 3
note , exercise plus exam semua ada lah


so mari mari join SCORE A yeeaaahhh :DD
aku suka programe ni sebab buat revision pakai lappy
best tak mengantuk sebab menghadap lappy HAHA
kalau buat revision through book memang tetido lah aku


eyy MR N happy birthday ok :)
this year maybe bithday kau tak seBest tahun lepas
your life is yours , my life is mine
even aku tak tegor kau , tak cakap , senang cite even aku buat bodoh dengan kau
aku still anggap kita kawan not more than that

Friday, April 15, 2011

nak pagar gigi

eyh guys hola hola :)
agak lama aku tak update
alah seminggu jeee kan
before ni aku ada buat a few entry tapi bila nak type tuu ppuupppp hilang semua apa yang aku nak tulis
haaa folio sejarah plus geografi aku yeeaaa dah nak siap
senang rupanya , aku jee yang MALAS !
tadi aku ada blogwalking , main usya usya blog orang
aku tengok ramai yang buat entry pasal PENGETUA baru sekolah aku yang strict gila lahh
dia kan baru so nak buat macam transformasi lahh
nak tukar tuu lah ini lahh
suka hati kau lahh wahai pengetua , aku ikot jee as long as what u want i afford to obey your instruction

eyy aku kan sebenarnya teringin nak pakai gigi besi tuuu
nak pasang pagar kat gigi aku biar tak masuk pencuri HAHA *annoying
yang kenal aku , tau lah gigi aku macam mana kan
tak tersusun hehe :DD
tak pecaya ? meh mehh i tunjuk kat you all gigi i

fani bunny :DD

haaa full view gigi aku LOL 

HAHA tuu tuu kan dah cakap terabur
disebabkan itu lah aku tak pernah nak senyum nampak gigi
kalau boleh gelak pon nak cover gigi
dulu kan time aku kecik2 aku sangat suka makan makanan manis
dah lah suka makan lepas tuu malas nak gosok gigi
haaa bila dah besar baru menak menyesal sebab dulu tak jaga gigi elok2
kepada adik adik semua JAGA LAH GIGI ANDA YEEE 
azam : kalau dapat lebih 1A nak bodek ayah pasang gigi besi HAHA

Sunday, April 10, 2011

kakak kandung

HAHA aaauucaaakkk ^_^




grrr memang aku confuse betul dengan makcik kat sarawak tuuhh *kakak aku lahh ngekk
eyhh budak betuah awak tu lahir zaman batu ke logam main tanya khabar through blog 


eyy budak hari tu kata nak balik 
i tak nampak pun batang gigi u kat rumah ni HAHA *just joke ok hehe jgan marah darling 



yaaaa meh meh ni mak nenek nak cakap ni 
eyh along u memang suka jadi STALKER i kan kan *eeee menyampah i nyahh 
sibuk jeee nak tau bakal adik ipar kamu 
adik along nii kan hehe paham paham jee lahh 
i kan naughty sikit :DD


cepat cepat yeee balik seremban 
boleh shopping shopping 
i tengah kaya nii boleh belanja ~



psssss along along i ada cerita nak share nii 
memang hot news lahh
 balik cepat yee

Saturday, April 9, 2011

permintaan aku dimakbulkan

Assalamualaikum ,

waaaaa penat lahh weyhhh
aku baru balik dari rombongan kak limah pegi melaka
haha actually tu rombongan budak2 darjah 6
diaorang pegi untuk cari maklumat untuk folio sivik
aku ni kira macam cikgu practikal menyemak HAHA :DD
ok aku membebel banyak banyak pon buang masa jee kan
so better aku tunjuk gambar



haaaa nampak tak tuuu
budak budak tuu semua sibuk cari maklumat folio diorang
eyy seriously aku bangga gila dengan budak2 nii
even diaorang still sekolah rendah tapi diaorang bersemangat sangat cari maklumat tuu semua
bagus yee anak anak keep it up
nanti akak belanja ice kosong hoho

adik ku si paan yang ngade2



eyh korang semua tengok tuuuuu
ramai tak ?
ramai kan
cuba teka berapa bas ?
HAHA teeetttt suruh teka pon lambat
6 bas yeeee *OMG
paling best time lunch
masuk jee food court penuh dengan budak kecik ber-uniform sekolah
aduh sumpah kelakar tengok budak budak niii
teringat zaman aku jadi  budak nerd dulu
pegi mana mana jee nak dengan kawan HAHA alolo
macam2 perangai aku jumpe tadi
yang hare kecoh memekak semua ada
nak buat macam mana kan , kata budak budak



mama mama say cheese :D

ok gemuk senyum :)







ok zoom kat pengawas yang berbaju biru ttuuuu
comel kan awww <3
seriously comel sangat eee nak jeee amik jadi adik ipar aku HAHA *pssss paan aku nak dia jadi awek kau tau tau
eeee geram i nyahhh LOL
nasib baik sempat snap pic dengan budak comel ni


ok enough ! lupakan pasal cerita rombongan kak limah tuu
ni aku nak cite pasal semalam
memang seremban ni kecik betul lah
semalam pegi shopping kat giant singgah kat food court jap
then aku perasan sorang aunty ni *aikk macam kenal
eyhh no no maybe salah orang kot
lepas tuu aku tengah cari meja kosong ternampak seorang makhluk tuhan yang bernama MR PDF
OMG ! aku dah terkejut beruk kat situ *muka dah merah hasil tepekkan blusher hehe
owh memang itu dia
seriously happy sebab dapat TERjumpe kau . last kita jumpe masa open house cousin aku taun lepas
tadi yeeaaa dia tegor
dia pon perasan aku jugak wow -.-
aduh aku dah cover cover muka pon kau nampak jugak hish menyibuk tau
ok lah kita kawan balik :)
hello friend hehe

Wednesday, April 6, 2011

seriously

Assalamualaikum ,






huh -.- mama ayah im really sorry i didn't mean it
ok dah lupakan itu masalah aku
to aqif : dude baru sekarang kau carik aku
dulu elok elok kita kawan then kau hilang
sekarang baru gedik gedik nak text aku . sepak kau lajulaju jap kang !
sorry yee derrr aku tak suka kawan dengan orang SELFISH -.-
dah lama aku tak update kan kan
alah kalau aku update macam ada yang nak baca jee hehe
since last week aku sibuk buat folio
howework lah tusyen lah
sampai tak de masa nak update
since ketiadaan fb dalam hidup aku HAHA lol aku jarang online
waaaahh peningkatan :))

aku benci pengawas teetttt *sorry kalau ada yang terasa
aku bukan apa
accident ni jadi tadi
cerita dia macam ni . . .
macam biasa pagi pagi ada perhimpunan
kelas aku pagi tadi semua gelabah buat homework math *tuu lahh HOMEwork buat kat sekolah sape suruh
tapi aku chill jeee sebab dah siapkan hehe annoying :D
then datang seorang makhluk yang bernama pengawas tiba tiba masuk kelas aku
masuk jee terus jerit

pengawas : hooiii korang boleh tolong keluar kelas sekarang tak !

budak kelas aku semua jamned jee
macam apa jee prefect tuu , cakap slow2 dah lahh
kiteorang tak pekak lahh ngekk
tak habis lagi niehh
lepas tuu dia marah marah one of prefect from my class
aku pon tak sure kenap
tapi dia tengking member aku depan orang ramai
semua tengah dengar announcement dia pulak jerit marah member aku
yee pon nak marah slow lah suara kauu aduh
kau marah macam nak kasi satu bangunan tuu dengar
time rehat pulak aku dengan balqis nak naik kelas then this silly perfect marah marah kiteorang
dah pukul 11 , rehat habis so boleh naik kelas lah kan
dia kata tak boleh naik , tunggu sampai loceng bunyi
eeeee nak jee aku sumbat roti banyak banyak kat mulut dia
balqis kata kat aku maybe pengawas tuu ehem ehem sebab tuu dia asyik marah
HAHA aduhh sengal marah tak bertempat

video
my favourite song ! hari hari mesti dengar 

Tuesday, April 5, 2011

damn !


ok dah enough ! aku benci berharap 
it just a dream 

Sunday, April 3, 2011

blackberry

Assalamualaikum ,    

Psssss update pakai BB
Haha LOL faniii gila jakun kau
Orang lain update pakai BB jugak tapi tak lahh gayat macam kau *booooo
Sakit mata i nyaahhh tulisan kecik bebeno
Tadi kan kan aku buat deco bersama fani suprise ! hehe
Nak panggil erik leong tuu tak reti kan so buat lah sendiri
Dah lah menyampah lah update kat sini tak puas tau tak !

Eyh budakk mana kau , lama tau tak aku tunggu kau -.-