Friday, September 21, 2012

tolong jangan jadi bodoh

well siapa dah menjadi seorang pencinta tegar twitter , *lambai tangan dan jerit , yeaaaaa me me !

apa yang aku cuba nak kata kan ini bukan niat untuk menyindir tapi hanya pendapat . so nak maki hamun ai , you better wash your mouth , nanti ai lastik mulut you . (amaran keras ohkay)

"Bf takkan menitiskin air matanya untuk gf dia melainkan dia betul betul sayang dekat gf dia"

ok statement diatas merupakan tweet yang kira selalu di retweet dan confirm lah semua gadis gadis cair bhaii bila baca . but wohooo not me .

bagi aku , kalau sudah menjadi suami isteri atau soon to be husband and wife perkara di atas mungkin betul . tapi kalau baru umur sebaya aku , umur sekolah rendah anda boleh lupa kan sahaja kata kata di atas .

well hello guys , you should ask me why fani ? whyyyyyyyy ? i love my baby boy  shoo much you know ? everytime we bergaduh he will call me and cry until i melting ....

hahaha hamboiiiiiii ,  nak melting lah pulak....

bagi aku , susah nak tengok lelaki menangis . aku pernah nampak ayah menangis masa arwah wan dan atok meninggal , masa tu sahaja  . lelaki memang dilahirkan dengan sifat ego yang tinggi mengunung . lagi pun hello bro , lelaki menangis ? ok hilang machoo lu bro hilang !

aku percaya , ok memang ada lelaki menangis sebab girlfriend lah konon nya kan . tapi kita tak tahu , betul betul sedih atau drama je lebey . mungkin wujud lelaki yang ikhlas meraung melalak atau menitiskan air mata hanya kerana wanita , MUNGKIN yeee MUNGKIN . ingat yee , lelaki boleh pasang empat wakaka . ehhh cop , aku sokong site mana ni ? okk go go wanita !

kalau wujud lah lelaki menangis kerana perempuan yang dia sayang , mungkin peratus nya sikit . dan lebih baik lah , anda mempunyai kekasih yang menangis kerana Allah , kerana Nabi Muhammad saw dan kerana ibubapa nya , itu lebih baik bukan ?

ustazah selalu pesan jangan menangis untuk perkara yang sia sia , ye aku selalu menangis untuk perkara yang sia sia . biasalahkan , aku insan biasa yang mudah alpha(lupa) . bila tersedar yang diri sendiri bodoh sebab meraung benda tak berfaedah , cepat cepat lap air mata dan zikir . cuba tenang kan diri . nak lagi mujarab , tutup mata dan tidur hehe .

yang baik itu dari ALLAH , yang buruk itu dari aku :)

4 comments:

  1. hahaha ehh nak kasi gadis gadis sedar wakaka

    ReplyDelete
  2. -.- ada research yang mengatakan lelaki akan nagis around 6 to 4 times a year. Example dalam doa pun kita boleh menagis , insaf tentang perbuatan lalu. Ego tinggi mana pun , akan ada saat di mana lelaki itu berasa sangat sunyi walaupun sekelilingnya ada je kawan kawan or family. Susah nak terang sehh benda ni.

    ReplyDelete
  3. yes this is what i mean , menangis kerana perempuan jarangkan ? this is it !

    ReplyDelete

i love you all !!!!